בשנת 1998 נכנס לתוקף החוק למניעת הטרדה מינית. בדברי המבוא להצעת חוק מופיע הנימוק לחקיקתו: הטרדה על רקע מיני הינה פגיעה בכבוד האדם, בפרטיות ובחירות. התייחסות לאדם כאל אובייקט מיני משפילה אותו, שוללת את האוטונומיה שלו ועל כן נדרש יחס מחמיר מאוד לתופעה. עוד כדאי לזכור שהטרדה מינית של נשים מקשה עליהן להשתלב בחברה ובמקומות העבודה. החוק מקנה לכל מי שנפגעה (או נפגע) עקב הטרדה מינית בעבודה מספר דרכי פעולה. עו"ד אורן טל מסייע לבחור את הדרך הנכונה ביותר וליישם אותה בהצלחה.
מהן דרכי הפעולה האפשריות במקרים של הטרדה מינית בעבודה?
* קבלת פיצוי ללא הוכחת נזק – על-פי החוק למניעת הטרדה מינית, ניתן לתבוע מהמטריד או המטרידה פיצויים בסך של 120,000 ש"ח גם ללא הוכחה של נזק כלשהו (ליתר דיוק, סכום התביעה המרבי גבוה יותר מפני שהסכום שנקבע בחוק, 120,000 ש"ח, צמוד למדד ומתעדכן מדי שנה).
* תביעת נזיקין – כשהטרדה מינית במקום העבודה גורמת לנזק שניתן להוכיח אותו, למשל הפסדי שכר או צורך בטיפולים נפשיים, ניתן להגיש תביעת נזיקין ולקבל פיצוי גבוה, בהתאם למידת החומרה של הפגיעה.
* הגשת תביעה נגד המעסיק – החוק מחייב מעסיקים לפעול כדי למנוע הטרדות מיניות ולהפסיק מיד כל מקרה כזה. במקרה של מעסיק שמועל באמון של העובדים והעובדות, ולא ממלא את חובתו זו, ניתן לתבוע פיצוי גם ממנו.
* הגשת תלונה במשטרה – הטרדה מינית היא גם עבירה פלילית, ולכן במקביל לתביעות האזרחיות הנ"ל ניתן גם להגיש תלונה במשטרה כנגד המטריד או המטרידה.
אסטרטגיה מדויקת ומימוש נחוש
בכל מקרה של הטרדה מינית בעבודה יש משקל נכבד לאיכות הייצוג המשפטי. עו"ד אורן טל אמון על גיבוש האסטרטגיה המיטבית כדי לסייע לנפגע או לנפגעת לממש את מלוא הזכויות. בנוסף מביא עו"ד טל לידי ביטוי גם נחישות רבה במימוש האסטרטגיה הנבחרת, עד להגעה לתוצאות הרצויות. השירותים המשפטיים בנושא רגיש זה ניתנים בדיסקרטיות מוחלטת ותוך הקפדה על יחס אישי קשוב.